Tuesday, March 03, 2009

Motivation

Have you ever feel like you just want to be emotional and not being rational..? and just let that feeling control you the whole day and night.

That was how I felt yesterday..it was all dark and gloomy macam awan mendung lepas tu panas lit lit...

Hubby told me to calm down and relax but I feel better if I go with the flow..

And today I woke up with strength and determination...I'm wearing baju batik pink karer with lots of labuci..we are supposed to wear batik on Thursday anyway..but I don't want to follow the rules...it does lifted and cheer up my mood.

Sakit la mata tengok lip lap lip lap ni :-P


Therefore in order not to be emotional, less motivated and all those negative thoughts, I need to really concentrate and put aside other 'main-main' stuff...

So..'which Clause i was reading just now...?'

8 comments:

Nong said...

Cantik baju tu, menceriakan hati yang sedang emotional...

When i am down and troubled, I suka gi spa and pamper myself he he..

Naz said...

Sue,
Yes...Spa yourself silly. I do that all the time in Msia. Here, kena fikir tiga empat kali...hehe!

sue said...

Kak Nong,
thanx..baju murah je

nasib baik bukan personal issue..cuma work related...manusia tak pernah puas hati..manusia mcm i ni la..

hubby pun ada suggest i pi spa since lepas pantang tak sempat pi lagi..

sue said...

Kak Naz,
i bought two pots of red and yellow flower from nearby nursery to calm myself down..tapi kena marah la pulak coz i dah penuhkan balcony..hehe..

the best i think is to pamper myself with lavender oil, body massage...serenity now!! :-)

Anonymous said...

Hai Kak Sue,

Alamak Hari ni Aishah plak yang jadi macam Kak Sue. Tension cuma Allah ja yang tau, ada ja orang yang nak lemahkan kita...especially dari emotional sebab bila emotional dah lemah, yang lain pun samalah..........mula nak rasa demam, tak larat dll...sampaikan Aishah tak siapkan apa pun untuk studio besok...I feel like I want to quit now but I keep telling myself that I will let them win if I quit kan? any advice Kak Sue?

sue said...

Che Chah..:-P

welcome to the club of emotional women and housewives..tapi jangan lama2..satu dua hari dah cukup to let your feelong control u..kalau lebih2 kena jumpa pakar..

i know its hard being a mom and wife plus bos or machai kat ofis..semua tension..and u ada extra scope of work--student lagi..

ambik cuti..pi pancing..serius..ni lecturer i yg suggest, bukannya nak aim dpt ikan byk, just relax tengok air..tak pun pi je la spa mcm yg diorg suggest..

mai la join pi spa kat sini..spa Q kat mana eh?

Anonymous said...

mobb tulis :
sue bila ujian ? dapat peringkat ketiga bolehlah turun brunei sekeluarga ... tengok monyet hehe .. buraks dgn ali dalam muka buku .. alamatnya tersembam lagi APAM aku .. alahaiii

sue said...

mobb,
ujian bercakap-cakapnya hujung bulan lima...kalau PAS..baru pi ujian tulih2 hujung bulan tujuh...takut dah ni..kena tekan panic button dah..

hopefully dapat naik ke tahap tiga tu

anyway, how's brunei..i nak tengok kampung air